fbpx

Cafè o no cafè? Aquesta és la qüestió…

T’agrada molt el cafè però penses que n’abuses? No saps si és bo o dolent per a la teva salut?

Els últims anys, han sortit una gran quantitat de teories sobre els beneficis o els perills de prendre cafè. Però… lluny de treure’n una conclusió, segueix la controvèrsia.

Sigui com sigui, és important escollir un bon cafè ecològic (com el que ja sabeu que tenim a Alimara); no prendre’n més de 2 o 3 tasses al dia, i fer-ho a les hores en què es respecta el bioritme del cos. No és aconsellable, per exemple, fer-lo tan bon punt ens aixequem o durant les sis hores prèvies d’anar a dormir. Sí, en canvi, és recomanable fer-lo a mig matí i desprès de dinar.

👉Ara bé, si heu decidit prescindir-ne o limitar-ne el seu consum, a Alimara tenim solucions alternatives que poden ajudar-vos, com són la xicoria o els cereals solubles.

✔️La xicoria és una planta pròpia del nostre entorn; la seva arrel s’aprofita per propietats medicinals. Té un sabor amarg, molt similar al del cafè i és per això que és un dels substituïts més clars. Té, a més, múltiples propietats per al nostre organisme: conté potassi, calci, magnesi, fòsfor… és ric en vitamines A, C i B; i també conté fibra i antioxidants. I no porta cafeïna

✔️Els cereals solubles són una bona alternativa al cafè per aquelles persones que prefereixen un sabor no tan amarg com la xicoria. Es tracta d’una combinació de diferents cereals (en la qual sempre hi és present la xicoria) que incrementen la dolçor al preparat. Sovint hi ha ordi, sègol, etc…

El còctel vitamínic perfecte per emplenar-nos d’energia sens haver de recórrer a la cafeïna