fbpx

Els beneficis dels fruits secs

Tots hem sentit alguna vegada que els fruits secs són molt sans i beneficiosos per a la nostra salut, però, realment els fruits secs són tan beneficiosos com diuen?

En moltes ocasions els fruits secs s’associen a ser uns aliments molt calòrics i per aquest motiu moltes persones no l’incorporen a la seva dieta.

S’ha demostrat que els fruits secs són molt beneficiosos per la nostra salut per la nostra salut.

En primer lloc, s’han de consumir unes 5 racions o més de fruits secs està relacionat amb un menor risc de patir qualsevol malaltia cardiovascular.  

A més el seu valor nutricional és molt complet, són rics en greixos saludables, fibra, proteïnes, Calci, Magnesi, Ferro, Potassi, Fòsfor, vitamina E i vitamina B i tot això fa que ens aportin molta energia.  

Les recomanacions actuals estan en 75-200 g/setmana, que això es pot igualar amb un grapat al dia.

En segon lloc el consum de fruits secs redueix la ingesta d’altres aliments insans, ultraprocessat i més calòrics, el que es tradueix en una menor ingesta calòrica total. Contenen un alt contingut en fibra i per aquest motiu disminueix la velocitat del procés digestiu i incrementaria la sensació de sacietat.

I en tercer lloc i no menys important, els fruits secs són un aliment molt versàtil i el pots trobar de moltes maneres, ja sigui sencer, en pols, en cremes, etc. Això significa que pots complementar molts àpats amb ells i crear plats variats. A continuació un deixem idees de com utilitzar-los:

– Afegint-los als iogurts o Kèfir

– Complementant amanides, cremes i verdures.

– Acompanyant formatges

– Potenciant salses

– Al pa

– Un grapat acompanyat d’una fruita i això pot servir per esmorzar, mig mató o berenar.

Això sí, recorda sempre en evitar els fruits secs fregits o salats, sempre que pugis millor al natural o torrats.

 

Així que ja saps, posa una mica de fruits secs a la teva vida, i aquí a Alimara pots trobar tots els que vulguis.