fbpx

Els fermentats, l’aliment clau per a la nostra salut intestinal

Els fermentats són l’aliment clau per a la nostra salut intestinal. Consumir-ne, ens pot ajudar a augmentar la diversitat de bacteris sans,  a que els aliments siguin més nutritius i fàcils de digerir, a augmentar la presència de vitamines al nostre cos, a reduir el creixement de bacteris patòngens.

Per aconseguir l’efecte desitjat, és important consumir-ne regularment. D’aquesta manera s’aconsegueix equilibrar la nostra microbiota.

Per regla general, la nostra dieta està plena d’aliments poc nutritius (alcohol, sucres i olis refinats, processats…) i això a la llarga, ens pot inflar o desenvolupar certes patologies. El consum d’aliments fermentats ens ajuda a modular-ho, per tal que el nostre intestí tingui les defenses necessàries que estimulin el creixement de bacteris autòctons i tinguin un impacte positiu sobre la immunitat i la salut general.

A Alimara tenim un gran assortit d’aliments d’aquest tipus: xucrut, kimchi, quefir, iogurts de cabra, kombutxa, miso, tempeh, tamari, vinagre de poma, etc..

Ara ens volem centrar en tres d’ells:

🧡El xucrut, col fermentada.
🧡El kimchi, col fermentada amb pebrot o xili vermell mòlt.
🧡I la famosa Kombutxa, la beguda sense alcohol i amb ingredients màgics que ajuda a reforçar les defenses i a millorar la digestió. Feta a base de te fermentat gasós que s’elabora a partir de te verd o te negre.

En tots tres casos, si el que es vol és conservar totes les seves propietats, és important que estiguin sense pasteuritzar.

‼️Veniu a Alimara a buscar els kimchis i xucruts i kombutxes d’ Enso ferments. Elaborats de de manera tradicional sense pasteuritzar ni filtrar.

‼️També hi trobareu els famosos kombutxes de bioma kombucha i de mun kombucha organic