fbpx

En equilibri

EN EQUILIBRI. Així és com la medicina ayurveda considera que ha d’estar l’individu per aconseguir salut i benestar. Però en equilibri amb qui? Amb què? Amb un mateix i amb els nostres tres components bàsics: el cos, la ment i els sentits. I justament aquesta és la perspectiva amb la que la nostra amiga i col·laboradora Purna ens proposa centrar-nos, compartint també amb nosaltres alguns dels seus hàbits que l’ajuden a (re)equilibrar-se.

«Què et puc dir? Una muntanya d’emocions? Primer dia incertesa; tercer dia dubte; cinquè dia estrès; setè dia angoixa; segona setmana comencen a aparèixer els fantasmes -les ombres- juntament amb moments de màxim amor que sobresurt més enllà del cor; onzè dia notícies pròximes d’afectats familiars pel virus; tercera setmana la terra ja comença a renovar-se; quarta setmana ja no sé què fer…

STOP!! El desequilibri m’està afectant! Busco la meva caixa d’eines i em miro la mà, que és la meva guia: QUI SÓC? QUE EM PASSA? PER QUÈ? COM REACCIONO? ON SOC? I des d’aquí, observant cada un dels dits, us comparteixo 5 propostes Ayurvèdiques que m’ajuden a (re)equilibrar-me:

1. HÀBIT: Una infusió a primera hora del matí. Una tassa d’aigua calenta + el suc de 1/2 llimona. Després hi afegeixo una cullerada de mel (beguda molt recomanable per a la neteja de l’organisme i potenciar la producció de la bilis).

2. YOGA: A qualsevol hora del dia ja sigui una salutació al sol o uns bons estiraments (connectar-me amb el propi cos).

3. TÈCNIQUES DE RESPIRACIÓ I MEDITACIÓ: Abans de dinar, Pranayames, Mantra de Ra-Ma-Da-Sa-Healing i Meditació.

4. ALIMENTACIÓ: Preparar el dinar aportant alguna nova recepta Ayurvèdica com el “Kichadi” (super plat per eliminar toxines i nodrir el cos)

5. MASSATGE: Al matí, a la tarda o al vespre, amb oli de Sèsam al voltant de les orelles, les articulacions i les cames (parts del cos on s’acumula l’excés del dosha “Vata” -element AIRE i ESPAI-) I això, mirant les meves mans? Què hi veus a les teves? Tots tenim la nostra caixa d’eines per arribar a l’equilibri»