fbpx

Enxucruteja’t!

El xucrut és el producte final de la fermentació de les fulles de col. És un dels aliments fermentats més antics i coneguts que aporta una gran quantitat de beneficis per a la nostra salut. I malgrat que el procés de fermentar els aliments es porta a terme des de temps immemorials, a dia d’avui, cada vegada són més populars les seves propietats, convertint els fermentats com el xucrut, el kimchi, el miso o el té kombucha, amb una veritable tendència que cada vegada té més adeptes.

Amb aquets procés de fermentació dels aliments, s’aconsegueix que aquests estiguin plens de prebiòtics que ens ajuden a preservar la salut (mantenint la microbiota i la flora bacteriana equilibrada) i a enfortir el sistema immunològic.

👉En el cas del xucrut, tenint en compte que la col és una hortalissa de gran valor nutritiu, amb la seva fermentació, els seus beneficis es multipliquen exponencialment.

✔️És ric en vitamines que A (que enforteixen els ossos), B (bones pel nostre sistema nerviós) i C (enforteixen el sistema immune i alenteixen l’envelliment.

✔️Millora la digestió i el funcionament del fetge i del pàncrees.

✔️Ens aporta gran quantitat de minerals com el calci, el ferro, fòsfor o el magnesi.

Vine a Alimara i escull! Es pot consumir pasteuritzat (té una caducitat més llarga) o sense pasteuritzar (és la manera més òptima de consumir-lo, ja que en el procés de pasteurització s’eliminen molts dels microorganismes que aporten els beneficis).