fbpx

És possible viure sense plàstic?

Fa pocs dies Jordi Basté en el programa que presenta i que s’emet per TV3 “No pot ser” va dedicar tot un capítol a parlar sobre l’allau del consum de plàstics a la nostra societat. Sota el títol «Made of plastic» i acompanyant d’un gra nombre de professionals i experts en aquest camp, Basté va fer una radiografia molt precisa sobre quina és la devastadora situació actual i va plantejar quines són les alternatives que tots tenim al nostre abast per revertir-la.

Alguns des aspectes que més criden l’atenció són:

– La plastificació abusiva dels aliments!!! fet que cada vegada hi ha més plàstic a l’oceà i això provoca canvis en la flora i al fauna marina.

– Cada minut es llenca al mar l’equivalent a un camió carregat de plàstic.

– De tot el plàstic que es produeix, només un 10% es recicla. La resta, es llenca als oceans. Cada any, 10 milions de tones!

– Si es segueix així, es calcula que l’any 2050, al mar, hi haurà més plàstic que no pas peixos.

La solució no és seguir reciclant (que també!), la solució és com deixem de generar tant de residu!

– Evitem les bosses de plàstic, els aerosols, els envasos d’un sol ús.

– I escollim: el carro i el cabàs, els envasos reutilitzables…

A Alimara volem ajudar-te a reduir el consum de plàstic en el teu dia a dia. I per això, us oferim la possibilitat que utilitzeu tot un seguit de productes que deixen enrere el plàstic i que, a més, protegeixen la teva salut d’agents tòxics.

– Millor si la compra és a granel! A Alimara volem recuperar aquest tipus de consum que es coneix de tota la vida i oferir tot tipus de productes ecològics a granel, tant d’alimentació, com d’higiene personal.

– Millor si els estris de neteja i d’higiene siguin fets de materials naturals! Com els raspalls de dents de bambú, o les esponges de fibra vegetal que tenim a ALIMARA

– Millor que els rotlles de paper de cuina i de wàter siguin sostenibles i reutilitzables! Com el paper de cuina fet amb tela o el de wàter reciclat, que tenim a Alimara

Siguem part de la solució. Siguem el canvi que volem veure al món i sumem i canviem! Hi som a temps!

Foto: Leonid Danilov