fbpx

La luffa, el top tem del residu 0

La luffa és una planta tropical originària del sudest asiàtic que s’ha fet molt coneguda des que el seu fruit està en el top ten del residu 0.

És consumible i molt saudable. Té un gust similar al carbassó. Però el que sorprèn més del fruit de la luffa és que, si es deixa madurar i assecar, es converteix en un material fibrós 100% natural i 100% biodegradable amb el qual es poden elaborar tot tipus de productes per la cura personal i per la neteja de la llar.

La majoria de les esponges que comprem als supermercats, estan fetes de plàstics derivats del petroli. Són, per tant, uns productes que nosaltres utilitzem diàriament sobre la nostra pell  i que, en haver-se de canviar sovint, també causen un dany mediambiental irreparable . Per això els productes elaborats amb #luffa s’han convertit en l’alternativa perfecta

A Alimaea en tenim per a totes les necessitats i formats. Des d’✔️esponges vegetals, ✔️manoples o ✔️discs exfoliants a ✔️fregalls per rentar els plats…

Els productes fabricats amb luffa duren més que les esponges convencionals; no deixen cap tipus de residu perjudicial per la nostra pell, ni ratllen els nostres estris de cuina, ni deixen anar microplàstics.

En el cas dels productes per a la nostra higiene personal, la seva composició els fa molt beneficiosos per l’estimulació de la circulació sanguínia, per prevenir l’acumulació de grassa i la cel·lulitis, i fins i tot serveixen com a relaxant muscular.