fbpx

Neteja amb àcid cítric

Sabíeu que a Alimara tenim productes naturals de neteja que ja utilitzaven els nostres avantpassats?

Fa temps us explicàvem que des d’Alimara tenim com a principal objectiu atendre l’individu en sentit integral. I per fer-ho,

✔️no només és important apostar per una alimentació ecològica i fomentar una vida saludable,

✔️sinó que també cal incidir en un aspecte que sovint passa desapercebut i que afecta de manera molt directa a la nostra salut: viure sense tòxics!

El dilema és clar: si cuidem l’alimentació, si mengem aliments ecològics, poc processats o de temporada, hem de tenir cura també dels materials tòxics dels quals ens envoltem. I n’hi ha uns, els productes de la neteja que utilitzem diàriament, que estan plens de substàncies químiques: amoníac, lleixiu, dissolvents derivats del petroli, benzè, hidròxids…

Per això, des d’Alimara pensem que és important limitar el contacte que tenim amb tots aquests compostos químics i és per això que oferim alternatives igual d’efectives i naturals.

De fet, són productes que existeixen des de sempre; que utilitzaven els nostres avantpassats, i que actualment segueixen essent la base dels productes per a neteja que ens ofereix el mercat convencional als quals s’hi han afegit tòxics.

Avui us parlarem de l’àcid cítric. És un dels àcids més present entre els vegetals; hi és a gairebé totes les fruites, com per exemple la llimona . És totalment biodegradable i forma part dels productes domèstics que hauríem de trobar sempre a casa.

1. Abrillantador de rentavaixelles. Dissoldre 15 g d’àcid cítric amb 100 ml d’aigua i posar la dissolució en el departament de l’abrillantador.
2. Suavitzant. Dissoldre 10 g d’àcid cítric amb 100 ml d’aigua i posar la dissolució en el departament del suavitzant.
3. Desincrustant de superfícies (forn, microones, mampares, lavabos…) Barrejar de 2 a 5 cullerades d’àcid cítric en un litre d’aigua calenta. Utilitzar la barreja en una ampolla polvoritzadora.
4. Descalcificador. De cafeteres, de bullidors (Barreja 1 o 2 cullerades d’ácid cítric en un litre d’aigua freda) o de rentadores (posar 6 o 8 cullerades en el tambor)