fbpx

No totes les farines són de blat!

Fins fa pocs anys, quan es parlava de les receptes que s’elaboraven amb farina, sense cap mena de dubte es feia referència a la farina de blat, un aliment bàsic en la nostra història culinària. Ara bé, el fet que cada vegada tinguem més present les intoleràncies alimentàries, ha provocat un canvi de costums i preferències a l’hora de decidir quins ingredients volem que conformin les nostres receptes.

Lògicament, el blat segueix essent molt present a la nostra alimentació; però ara, les possibilitats es multipliquen exponencialment, de manera que a la majoria de les receptes que habitualment es cuinaven amb farina de blat, ara existeix també la seva versió sense gluten.

I no cal ser celíac per gaudir-ne! Cada vegada hi ha més adeptes a provar diferents tipus de farines alternatives al blat. El que és important, fins i tot quan parlem de la farina de blat, és que la que escollim sigui de cultiu ecològic.

A Alimara Espai Salut en tenim una gran varietat a granel que poden servir per donar sabor i varietat a les nostres receptes.

✅Farina de blat, ✅d’espelta (més digestiva que el blat i amb un alt valor mutricional), ✅de fajol (pseudocereal que no conté gluten i és ric en proteïnes i antioxidants), ✅de civada (molt manejable per fer snaks), ✅de cigrons (sense gluten i molt rica en calci), ✅de coco (molt rica en fibra i molt útil per preparar receptes veganes o paleo) ✅d’arròs (ideal per arrebossats i rebosteria, com magdalenes o pastissos), ✅d’ametlles (aliment enèrgic, rica en proteïnes vegetals, que ajuda a controlar la gana i a prevenir malalties cardiovasculars), etc…

Us deixem unes quantes receptes d’aguns amics d’ Alimara Espai Salut que cuinen amb aquest varietat de farines!

👩‍🍳Crep de farina de fajol amb pernil dolç, advocat i formatge fresc de cabra. D’ @olimpiatrias

👩‍🍳Magdalenes amb farina d’arròs i farina d’ametlla d’ @isabelgines_

👩‍🍳Crep de farina de coco, melmelada de nabius, kiwi, crema d’ametlles i nibs de cacau. D’ @olimpiatrias

👩‍🍳 Pa fet amb farina d’espelta dels estimats @xixons i @losimo