fbpx

S’acosta el cap de setmana! Com teniu previst passar-lo?

Des d’Alimara Espai Salut us volem proposar unes quantes idees d’àpats saludables, per gaudir en família, que us poden ajudar a trencar la rutina diària:

– Una bona opció és fer un bon plat de pasta fresca d’Aliments Onyar. L’ingredient principal és la sèmola de blat dur ecològic. N’hi ha de diferents varietats farcides a base de formatges, carn i peix, i també amb opcions veganes, de verdures i/o bolets.

– Els divendres i els dissabtes al vespre, son bons moments per fugir de la rutina i fer un “peli-pizza”. Això sí! No totes les pelis ni totes les pizzes són vàlides! La peli ha de ser bona i la pizza també. Millor que sigui fresca, com les elaborades a Aliments Onyar: artesanals, sense additius i ecològiques. Molt fàcils de digerir! I més encara si ens les mengem unes quantes hores abans d’anar a dormir. Ah! I les podem acompanyar amb una bona cervesa Moska de Girona!

– Una tercera opció molt més lleugera, són les excepcionals cremes de carbassa i pèsol que tenim a Alimara produïdes pel nostres amics d’Hortus Aprodiscae, un projecte agroalimentari en el que hi treballen persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i/o amb risc d’exclusió social.

✔ La carbassa és un aliment molt saludable: és baix en grassa i sodi, i és ric en provitamina A i potassi. Es considera un bon diürètic; va bé contra el restrenyiment, per la vista, per la pell, i pel transit intestinal.

✔ Els pèsols ajuden a millorar la circulació sanguínia, reforcen la flora intestinal, i són rics en antioxidants.

Com a toppings, hi podeu posar llavors de carbassa i de gira-sol o de cànem!